Benitez je po finalu svetovnega klubskega prvenstva ostro napadel prvega moža Interja, ki je Morattiju očital, da mu je že poleti, ko je prišel v Italijo, obljubil nove nogometaše. Na novinarski konferenci pa je postavil celo ultimat, da želi v januarskem prestopnem roku tri nove nogometaše, drugače ne želi več sodelovati z Italijani.

Predsednik Moratti na vprašanja novinarjev o usodi in prihodnosti Španca ni želel govoriti, dejal je le: "Danes ne govorim. Ne želim ustvarjati kakršnihkoli polemik. Besede Beniteza niso bile primerne, več pa ne želim povedati."

Moratti se naj bi tako že odločil, da bo Benitez primoran zapustiti moštvo, ki domuje na stadionu Giuseppe Meazza, italijanski predsednik pa že išče njegovega naslednika. Kot glavni kandidat se pojavlja Luciano Spalletti, italijanski trener, ki je pred kratkim z Zenitom osvojil naslov ruskih prvakov. Kot alternativa za Spallettija se na seznamu želja omenja tudi nekdanji trener mestnega tekmeca Milana Leonardo, nekdanji trener Catanie Walter Zenga, Nizozemec Frank Rijkaard  ter angleški selektor Fabio Capello.