Zidar je bil menda udeležen v eni največjih podkupovalnih afer v Nemčiji v zadnjih letih, in sicer v proizvajalcu gospodarskih vozil in strojev Man, piše Delo. Časnik se ob tem navezuje na vozni park podjetja, v katerem je, kot poroča, "res veliko Manovih tovornjakov".

Nekaj sto - cene posameznih se gibljejo med 80.000 in 90.000 evri - jih je menda najmanj eno leto po slovenskih cestah vozilo z nemškimi registracijami. Tako je vsak od njih slovenski proračun prikrajšal za vsaj 500 evrov letnega nadomestila za uporabo cest oz. sedanje letne dajatve za uporabo motornih vozil, ki ni cestnina, ampak obdavčitev vozila, navaja Delo.

Eno največjih slovenskih gradbenih podjetij z okoli 2000 zaposlenimi pa naj bi po poročanju medijev imelo tudi finančne težave, vendar v podjetju to zanikajo. V podjetju zagotavljajo, da kljub občasnim likvidnostnim težavam redno plačujejo plače, prispevke in davke, piše Delo. Nekaj težav naj bi podjetje imelo z izplačilom letošnjega regresa, saj je inšpektorat za delo v zvezi s tem uvedel prekrškovni postopek.