V prvih enajstih mesecih je Adriatic Slovenica zbrala 237 milijonov evrov premij, največ na področju premoženjskih zavarovanj, kjer obvladuje 16,8-odstotni delež trga. Tržni delež pri zdravstvenih zavarovanjih znaša 23,3 odstotka, so sporočili iz Adriatic Slovenice.

V tem času je zavarovalnica izplačala za približno 156 milijonov evrov škod. Zaradi dviga stroškov zdravstvenih storitev so se izplačila škod povečala predvsem na področju zdravstvenih zavarovanj, samo zaradi posledic septembrskih poplav, deževja in plazov pa so izplačali za več kot tri milijone evrov škod.

Kljub pogostim naravnim nesrečam prihodnje leto ne načrtujejo dviga premij premoženjskih zavarovanj, ob tem pa opozarjajo na še vedno premajhno zavarovanost proti naravnim nesrečam.

Zavarovalnica je v teh dneh praznovala tudi 20. obletnico poslovanja. Kot sta danes na novinarski konferenci v Kopru spomnila predsednik uprave Gabrijel Škof in član uprave Matej Cergolj, je bila novembra 1990 v Kopru ustanovljena zavarovalnica Adriatic kot prva zavarovalna delniška družba v Sloveniji, leta 2005 pa se je združila z zavarovalnico Slovenica.

V tem času se je obseg zbranih premij povečal s 17 milijonov evrov v letu 1991 na predvidoma 262 milijonov evrov v letu 2010.

Adriatic Slovenica si je tudi za leto 2011 zastavila ambiciozne poslovne cilje. Temeljili bodo predvsem na dvigu kakovosti poslovanja, razvoju zavarovanj in storitev za zavarovance in ne toliko na pridobivanju tržnega deleža ali večanju obsega premije. V naslednjem petletnem obdobju si želijo postati najbolj učinkovita slovenska zavarovalnica.