Slovenska reprezentanca bo v Kopru, kjer so 4100 sedežev razprodali v šestih urah, nastopila drugič, prvič je na Obali gostovala februarja 2001, ko je na prijateljski tekmi v deževnem vremenu izgubila z Urugvajem z 0:2. Južnoameričani so bili šokirani nad zastarelim stadionom Bonifika brez centimetra strehe, saj so tedanji zvezdnik Reccoba in druščina menili, da je to le objekt za trening. Gostovanje novodobnih slovenskih nacionalnih junakov je vzbudilo veliko zanimanje med navijači, ki so igralce pred sinočnjim treningom zasuli s prošnjami za fotografiranje in avtograme. Ljudje so bili navdušeni nad slovenskimi športnimi heroji in njihovo prijaznostjo pri izpolnjevanju želja.

Včerajšnji trening je minil v treh skupinah. Najbolj naporen je bil pod taktirko Milana Miklaviča za deseterico (med njimi sta bila oba vratarja), ki je igrala že v petek ali sploh ni igrala. Tisti, ki so imeli tekme v nedeljo, so pod vodstvom Matjaža Keka opravili regeneracijo, poškodovani Ljubijankič in utrujeni Šuler sploh nista obula nogometnih čevljev, ampak sta v športnih copatih le nizala kroge, medtem ko je Koren poškodbo celil s terapijami in vadil normalno.

"Ni razloga, da bi menjal zasedbo reprezentance, ki je 15. na svetu. Opazoval sem deset zanimivih igralcev. V reprezentanco se ne pride po eni dobri tekmi in golu, kakor se iz nje tudi ne izpade po eni slabi predstavi. Reprezentanca ni zaprt krog, a trenutno vanjo spadajo tisti s pristopom, kakovostjo, načinom dela in filozofijo, ki je že uveljavljena," Matjaž Kek odgovarja na pripombe, zakaj prijateljske tekme ne izkoristi za eksperimente s preizkušanjem novih moči (če Vučkič ne bi bil poškodovan, bi dobil priložnost za igro), in dodaja: "Tekma je priložnost, da popravimo napake, ki smo jih delali na minulih tekmah in se tako najbolje pripravili na nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2012. Do takrat imamo dejansko le dve tekmi in štiri treninge. Gruzija igra zelo disciplinirano in agresivno, torej zelo podobno kot naša prva tekmeca marca v kvalifikacijah Italija in Severna Irska. Takšna tekma, kot nas čaka v sredo, je najboljši trening." Kek se bo šele po današnjem treningu odločil za začetno enajsterico, velika verjetnost pa je, da bo tekmo začel kar z udarno zasedbo.

Med nosilci igre je Valter Birsa, ki trese mreže v francoski ligi in ligi prvakov. "Kot vse kaže, sem ujel pravo formo. Edini recept za gole je trdo delo. Čeprav mi junija 2012 poteče pogodba z Auxerrom, ni pritiska zaradi statusa. Sem miren, ne oziram se na to, kateri trenerji iz drugih klubov me hodijo gledat," je bil po tradiciji odkrit fant iz Šempetra pri Novi Gorici in dodal: "Čeprav je reprezentančna tekma še ena obveznost več, to za nas ni breme, ampak delo, ki ga opravljamo z veseljem. Lepo se je vrniti v Slovenijo, videti prijatelje in z njimi odigrati tekmo. Za konec letošnjega leta želimo odigrati še eno dobro tekmo. Skušali bomo narediti le tisto, kar počnemo že doslej, torej zmagati in še dvigniti priljubljenost nogometa."