Trenutno največji projekt SCT v Evropi je gradnja mostu z enim pilonom čez reko Savo prek Ade Ciganlije v Beogradu, ki ga gradi konzorcij Sava Most v sestavi slovenskega SCT, avstrijskega PORR in nemškega DSD.

Most dolžine 929 metrov in širine 45 metrov obsega 42.000 kvadratnih metrov površine in dosega svetovni rekord v kategoriji visečih mostov s poševnimi zategami na enem pilonu (stebru), ki je visok kar 200 metrov. Most bo imel šest pasov za cestna vozila, dva tira za lahki promet, na obeh straneh pa še prostor za pešce in kolesarje in bo za mesto Beograd po navedbah SCT nedvomno velika pridobitev. Gradnja mostu se je začela decembra 2008, gradbinci SCT pa v sklopu gradbenih del trenutno narivajo tretji trakt.

Gradnja pristopnih cest v dolžini 2828 metrov bo potekala iz mostu čez Savo na Adi Ciganliji na bulvar Jurija Gagarina na območju Novega Beograda. V sklopu del bodo gradbinci SCT zgradili petnajst objektov, katerih skupna kvadratura bo 35.833 kvadratnih metrov, skupno število pilotov pa 129. V objekte in pilote bo vgrajenega 39.500 kubičnih metrov armiranega betona, 5200 ton armature in 707 ton kablov za napenjanje, skupna količina izkopanega materiala pa bo predvidoma obsegala 37.650 kubičnih metrov, so v današnjem sporočilu za javnost še zapisali v podjetju.