Slovenska letalska družba je namreč že dlje časa v hudih finančnih škripcih. Ta teden naj bi končali nujno dokapitalizacijo - 2,5 milijona evrov v matično družbo in 7,2 milijona evrov v hčerinsko Adrio Tehniko. Finančni vložek Katarcev bi za Adrio lahko pomenil zadostne finančne vire za nekaj prihodnjih let, ugotavljajo v časniku Finance. Adria bi tako dobila več sredstev, da poveča število poletov znotraj EU, ki je njen ciljni trg, pri medcelinskih poletih pa bi imela asistenco Katarcev. Do zdaj je svoje polete opravljala glede na sposobnosti.

Po mnenju predsednika upravnega odbora letalskega prevoznika Adria Airways Maksa Tajnikarja je bil sestanek ploden, sogovornik pa ga je pozitivno presenetil. Najbolj ga je zanimal kapitalski vstop v Adrio, strinjal pa se je tudi s strategijo podjetja. Tajnikar in izvršni direktor Tadej Tufek sta se sešla s predsednikom uprave Qatar Airways Akbarjem Al Bakerjem, je za časnik Finance pojasnil Tajnikar.

Dogovorili so se, da bo končni odgovor znan v najkrajšem možnem času, najkasneje v dveh mesecih. Pogovarjali so se o dokapitalizaciji. Katarci bi prišli do 49-odstotnega deleža Adrie. Več ne smemo prodati, tako Tajnikar, saj bi izgubili licenco za Star Alliance, če lastnik ne bi bil iz Evrope.

Po pisanju Financ so v Doho leteli tudi predstavniki Kada, Soda, državnega PDP, Telekoma Slovenije, NKBM in Petrola, predviden je bil tudi predstavnik Istrabenza, a so menda že vzpostavili svoje stike.