Žurnal24 je po elektronski pošti prejel anonimno sporočilo s pripeto fotografijo jahte, privezane v Šimunih na Pagu, katere lastnik je Vegradov direktor Matej Košič. Anonimnež je še pripisal, da je to le kanček razkošja mladega Vegradovega direktorja. Košič je za Žurnal24 povedal, da je bilo plovilo kupljeno leta 2008 za 225 tisoč evrov prek lizinške pogodbe pri celovškem Hypo Leasingu, ki je tudi lastnik, lizing pa odplačuje kot fizična oseba.

V anonimnem sporočilu je tudi očitek, da je Košič lastnik kar nekaj stanovanj, da vozi razkošni porsche cayenne in da se oblači samo v obleke najboljših in najdražjih znamk. Košič trdi, da ni lastnik nobenega stanovanja. Povedal je, da je v desetih letih kupil le enega v Velenju, ki pa je po ločitvi ostalo bivši ženi. Po njegovih besedah je tudi avto, ki je star pet let in ima 300 tisoč prevoženimi kilometrov, kupljen prek lizinške pogodbe. Glede drage obleke pa je povedal, da je v službi rad urejen.

Na očitke anonimneža, da je Kosič znan po svoji poslovni iznajdljivosti, odgovarja, da o njem lahko kopljejo, kolikor hočejo, vendar ne bodo našli ničesar. Za Žurnal24 je zagotovil, da nima nobenih tajnih računov in stanovanj, napisanih na tretje ljudi. Povedal je še, da ima približno 2.500 evrov neto plače ter plačane stroške telefona in potne stroške, česar pa ni malo. Zanika pa, da le-ti na mesec presegajo pet tisoč evrov.

Kosič odločna zavrača obtožbe iz anonimke, da je pri projektu plačil za ljubljansko opero igral ključno vlogo pri preusmerjanju denarja na njemu prijazna podjetja, ki naj bi nato del sredstev nakazovala nazaj osebem na kulturnem ministrstvu.