"Za to, kar sem napravil na stadionu v Genovi, nisem prejel nobenega denarja. Vsekakor pa ga ne bi nikoli vzel od nekih mafijcev ali šefov družb, ki se ukvarjajo s preprodajo drog, s katerimi so me v medijih povezovali v zadnjih dneh. Nikogar od teh ljudi sploh ne poznam, niti jih nisem nikoli v življenju srečal. Mislite, da bi potoval v Italijo z avtobusom ter spal v hotelu z eno zvezdico, če bi mi res plačali 200 tisoč evrov?" je preko svojega odvetnika za Novosti izjavil Ivan Bogdanov.

"Jaz sem zgolj navijač Crvene Zvezde, nisem pa nikogaršnja marioneta, da bi me izkoriščal v takšne namene. Sem že povedal, zakaj sem vse to storil in za ta dejanja sem se že opravičil. Niti v sanjah si nisem predstavljal, da bo to izzvalo mednarodni incident, mene pa vrglo v isti koš z mafijo in sumljivimi nogometnimi managerji. To so traparije," je nadaljeval Bogdanov.

Želi ostati v Italiji

Bogdanov si želi ostati v Italiji in ne želi biti deportiran v Srbijo. "Težko bo prišlo do poravnave tožilstva in obrambe, to je skoraj nemogoče, kar pa me ne moti preveč. V Italiji bom dobil precej blažjo kazen kot v Srbiji, hkrati pa precej bolj pošteno sojenje, kot bi se ga lahko nadejal v Beogradu. Tudi zapori so tukaj precej bolj udobni," je dodal huligan.

Kot pravi, mu v italijanskih zaporih niče ne manjka, zaradi varnosti pa je bil premeščen v del zapora, kjer ni albanskih zapornikov. Razlog je njegovo sežiganje albanske zastave na stadionu v Genovi. Do njega so prišle novice, da ima vedno več privržencev v Srbiji, ki ga poveličujejo v junaka. Trdi, da mu to ni všeč in želi si, da bi ga čim prej pozabili: "Čim prej pozabite name in mediji naj čim prej nehajo pisati in poročati o meni. Tako mi bo lažje. Pogrešam svoje prijatelje in mamo. Upam, da je mama dobro in da je ne skrbi preveč," je zaključil "črni mož".