Nominirana podjetja za gorenjsko gazelo so bila Protim Ržišnik Perc, Seaway Group in Učila International. Metodološka komisija je za gorenjsko gazelo izbrala Seaway Group, specialista na področju jadralstva in oblikovalca svetovnih trendov. V snovanju njihovih jadralskih izdelkov sodeluje več kot 300 strokovnjakov z vsega sveta. Tako so zgradili svetovni duh podjetja, v katerega je vključen svetovni človeški potencial iz 20 držav sveta. Medtem ko so imeli lani za 25,88 milijona evrov prihodkov, jih konec letošnjega leta pričakujejo 32 milijonov.

Svečanost je potekala v polni dvorani Hotela Špik, kjer so zbranim spregovorili kranjskogorski župan Jure Žerjav, direktor Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije Igor Plestenjak, v imenu Dnevnika pa mag. Aleksander Bratina, direktor za razvoj in raziskave. Kulturni pridih prireditvi je s polno mero humorja pridodal Jure Ivanušič, ob katerem je zapela operna pevka Andreja Geržina.

Metodološka komisija je svojo odločitev, da gazela Gorenjske postane Seaway Group, takole utemeljila: „Ko sta se ustanovitelja v osemdesetih letih prejšnjega stoletja odločila za proizvodnja jadrnic pod lastno blagovno znamko, Elan pa jo je v soseščini opuščal, je bilo potrebno veliko hrabrosti za to odločitev. V nadaljevanju pa, v spreminjajočih se okoliščinah, tudi veliko vztrajnosti in vere v vizijo.

Več si preberite na gazele.dnevnik.si.