Iz ljubljanskega kluba so sporočili, da je Pinkney svojo košarkarsko pot začel na univerzi Nevada Reno v ligi NCAA. V sezoni 2005/2006 se je podal v Evropo, kjer je sprva igral v Franciji za ekipo Stade Clermontois Basket Auvergne, kjer pa je ostal zgolj dva meseca. Sledila je selitev na Poljsko k Turowu iz Zgorzeleca, kjer je uspešno zaključil sezono.

Naslednjo sezono je v ligi NBA igral kot član Washingtona, oktobra pa so ga prepustili ekipi razvojne lige Bakersfield Jam. Proti koncu sezone je podpisal za Boston, za katerega je odigral šest tekem in v povprečju dosegal 5,2 točke in 2,5 skoka na tekmo. V sezoni 2007/2008 je odšel v Italijo, kjer je nastopal za prvoligaša Angelico Biello in v povprečju dosegal 12,8 točke in 7,1 skoka na tekmo. Naslednjo sezono je ostal v Italiji, podpisal je za Cantu in v povprečju dosegal 14,2 točke in 7,2 skoka na tekmo.

Zadnjo sezono (2009/10) je igral v Izraelu pri ekipi Hapoel, kjer je v evropskem pokalu dosegal 9,4 točke in 3,7 skoka na tekmo, v izraelskem državnem prvenstvu pa 9 točk in 4,4 skoka na tekmo. Njegova ekipa je prišla do četrtfinala tega mednarodnega tekmovanja.

Ali bodo ljubljančani lahko igralca tudi registrirali za nastopanje v uradnih tekmovanjih pa bo zaradi nedavnih sankcij Fibe znano v prihodnjih dneh.