Od torka do četrtka je namreč na sporedu pokal Akropolis, na katerem poleg Slovenije in Srbije sodelujeta še gostiteljica Grčija in Kanada. Rusija je na prvem nedeljskem obračunu osvojila prvo zmago, padla je Nova Zelandija z 89:76 (23:24, 48:46, 67:62, Voroncevič 19, Ponkršov 18; Penney 29, Bradshaw 13).

Razveseljive novice so iz slovenskega tabora prispele že popoldne, saj je po temeljitih zdravniških preis kavah postalo jasno, da bo Sani Bečirovič lahko nastopil na svetovnem prvenstvu. Bistričan si je na tekmi proti Novi Zelandiji poškodoval levo ramo, natančneje sklep med ključnico in lopatico, ki zahteva določeno časovno obdobje zdravljenja in rehabilitacije, ki bo predvidoma končana do začetka prvenstva. Branilec tako ostaja z ekipo, ki je odpotovala na turnir Akropolis v Grčijo. »Vesel sem, da ne gre za hujšo in bolj komplicirano poškodbo. Verjamem v našo medicinsko službo, saj bodo naredili vse, da bom popolnoma pripravljen, po dogovoru z njimi pa tudi potujem z ekipo v Atene, kjer bom treniral po posebnem programu in opravljal intenzivne terapije, da bi se čim bolje in čim prej pripravil na prvenstvo,« je sporočil Sani Bečirovič.

Razveseljive novice so, tako kaže, motivirale preostale soigralce, saj Slovenija tokrat tekme ni odprla slabo, kot je bilo v navadi v dosedanjih prijateljskih obračunih. Začetna peterica Goran Dragič, Klobučar, Nachbar, Slokar in Brezec se je pogumno postavila po robu Srbiji, ki v pripravljalnem obdobju praktično ne pozna poraza. Moštvi sta bili vso prvo četrtino izenačeni, na parketu se je bil trd boj, preskočila pa je tudi kakšna iskrica. Tako sta si po enem od dvobojev Nachbar in Teodosić izmenjala nekaj sočnih besed, a do česa resnega vseeno ni prišlo. Dvorana Tabor, ki je bila tokrat le polna do zadnjega kotička, je veselo navijala vse do koša Zupana v drugi četrtini in vodstva Slovenije z 20:18, nato pa so stopalko za plin pohodili gostje in naredili delni izid 10:0. Varovanci Dušana Ivkovića so prigarano prednost znali ceniti, saj je do konca prvega polčasa niso več izpustili iz rok in so na glavni odmor odšli s plus sedem točkami (37:30). Pri gostiteljih je z dobro in borbeno igro navduševal Uroš Slokar, medtem ko Jaka Lakovič nikakor ne najde prave forme.

V nadaljevanju so srbski košarkarji slovenske s trdo igro še bolj spravljali v obup, razlika pa je iz minute v minuto naraščala in v 28. je bilo tako že 59:44. Selektor Memi Bečirovič je z minuto odmora poskušal spremeniti potek dvoboja, a mu ni kaj prida uspevalo. »Slovenija, Slovenija,« so svoje poskušali dodati še navijači, med katerimi sta sedela tudi Zlatko Zahovič in Anže Kopitar, a gostje se za to niso zmenili. Do konca obračuna niso popuščali in so zasluženo slavili zmago. Pri Sloveniji je najbolj v oči znova bodla neorganizirana igra, čemur bo moral selektor Bečirovič po svetiti še veliko pozornosti. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Milan Mačvan iz Srbije.

»V tem trenutku je Srbija v dosti boljši formi. Vedno so našli rešitev za naše različne poskuse v obrambi, imeli pa so tudi zelo dober odstotek meta. Mi smo tokrat padli, ko smo začeli rotacije s klopi. Potem smo malo zdivjali, Srbi so to izkoristili in ušli na petnajst točk razlike. S tem so dobili samozavest. Proti koncu smo se s trojkami delno vrnili v igro. V celoti gledano je bil turnir soliden. V napadu prevečkrat divjamo. Nimamo več veliko treningov, tako da bo to treba izboljšati prek tekem, ki pa so tako in tako najboljši trening,« je po tekmi dejal Memi Bečirovič.