Zakaj ste tudi letos odločili gostiti regijski izbor gazel?

Projekt Gazela je eden največjih in najbolj uveljavljenih poslovnih dogodkov v Sloveniji, zato je razumljivo, da si želimo biti del tega dogajanja. Že ob prenovi hotela smo se zavedali, da je kongresni turizem dober vir prihodkov, in temu delu dejavnosti namenjamo veliko pozornosti. Grand hotel Union tako danes ni le sodoben poslovni hotel, temveč tudi konferenčni center, ki premore enaidvajset dvoran in salonov različnih dimenzij in kapacitet. Reprezentativna Unionska dvorana gosti poleg kongresov in večjih seminarjev tudi različne družabne dogodke, plese in slavnostne večerje. Morda najbolj znana sta Managerski ples in Rotary ples. Sodelovanje v projektu Gazela nam prinaša tudi medijsko pozornost, ki je v naši dejavnosti pomemben dejavnik.

Ste bili torej lani z dogodkom zadovoljni?

Delamo v turizmu in naše načelo je, da smo zadovoljni, če je zadovoljna naša stranka. Ker nas boste obiskali tudi letos, pomeni, da ste bili z našimi storitvami na lanski prireditvi zadovoljni. Veseli smo, če nas stranke pohvalijo in se vračajo k nam, seveda pa tudi kritike jemljemo kot dobronamerne. Vsekakor pa je za nas vsak dogodek velik izziv in se ga lotimo z vso skrbnostjo.

Ali sodelujete tudi z drugimi hoteli v regiji?

Sodelovanje v regiji poteka na podlagi kolegialnosti, saj se zavedamo, da je v turizmu ta nujna. Dobro sodelujemo s Turizmom Ljubljana, smo tudi aktivni člani Združenja za kongresni turizem Slovenije, pa tudi povezave z drugimi hoteli in kongresnimi centri v regiji so zelo dobre. Da bi bili še bolj konkurenčni, smo se lotili prenove hotelskih zmogljivosti, saj se zavedamo, da poslovni gostje, ki jih je v našem hotelu skoraj 85 odstotkov, zahtevajo vse udobje današnjega časa.

Projekt obnove je delno sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj, zajema pa odprtje prenovljenih in z najnovejšo informacijsko tehnologijo posodobljenih sob, prenovo zajtrkovalnice in wellness dela z notranjim bazenom in savno.

Kaj menite o projektu Gazela?

Spodbujanje podjetništva na tak način se nam zdi ustrezna oblika, saj je dobra podjetja in uspešne podjetnike treba izpostaviti. Dobri zgledi vlečejo. Tudi pri nas je tako, da poskušamo ustrezne prakse uveljaviti v naši dejavnosti. Morda je takih pobud še vse premalo. Vsekakor je Gazela izredno zanimiv projekt, ki ga bomo podpirali in poskušali v njem sodelovati tudi v prihodnje. Za vse sodelujoče v projektu je to le še dodatna spodbuda, da se kar najbolj potrudimo, da bi se pozitivni trendi v razvoju slovenskega podjetništva še nadaljevali.