V organizacijskem odboru so prepričani, da bo tako tudi letos, zato so se z organizatorji že dogovorili o vseh podrobnostih največjega poslovnega dogodka v Sloveniji, ki se bo po šestih regijskih prireditvah zaključil 20. oktobra v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Sicer pa Celjski dom sodi v upravljanje Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, katerega direktorica je mag. Milena Čeko Pungartnik, ki pripravlja in organizira večino prireditev v knežjem mestu. Še posebno je zanimiv in bogat njihov program na največjem srednjeveškem gradu na Slovenskem, Starem gradu Celje, v očeh turistov zelo zaželeni destinaciji, ki je bil nekdaj tudi rezidenca Celjskih grofov, kasneje knezov. Poleg prireditev na gradu je v knežjem mestu izredno pestro dogajanje v likovnem salonu in galeriji sodobne umetnosti.

Število prireditev po posameznih dejavnostih je zelo raznovrstno, še največ jih je za mladino in otroke. V obsežnem katalogu programa prireditev za poletje 2010 skoraj nismo našli prostega dneva, pa naj gre za prireditve na mestni plaži za otroke, koncerte na Starem gradu in Vodnem stolpu ali v Celjskem domu. Nekaj prireditev je že tradicionalnih in vsekakor v ponos knežjemu mestu in organizatorjem. Lani so imeli 44 glasbenih prireditev, od katerih ima najdaljšo tradicijo Mednarodni mladinski pevski festival, ki je bil letos že 28. Ne gre spregledati niti 23 likovnih razstav na različnih lokacijah, ki so jih dodali lani bogatemu programu. In ko znova prebiramo vso ponudbo, ki jo Zavod Celeia Celje pripravlja za udeležence in obiskovalce, potem je dovolj razlogov, da bo izbor za savinjsko-zasavsko gazelo ponovno v Celjskem domu.

"Veseli smo, da bomo ponovno skupaj pripravili tako ugledno poslovno prireditev, ki v našem programu dosega le približno tretjino dejavnosti. Drugi dve tretjini nam zapolnita otroški in kulturni program, tako da je za vsakogar nekaj. Vsebina je zelo raznovrstna in vsako leto dodamo še kaj novega. Poleg že vseh omenjenih prireditev bi rada izpostavila še izredno dobro obiskan in mednarodno uveljavljen Srednjeveški dan zadnjo soboto v avgustu, pa Poletje v Celju, knežjem mestu, na katerem se na različnih lokacijah (Vodni stolp, mestna plaža - Savinjsko nabrežje, Knežji dvorec, Stari grad Celje) zvrsti več kot sto prireditev. Omeniti velja še tradicionalno prireditev za otroke, ki jo izpeljemo konec oktobra, to je Ples čarovnic," je povedala Snežana Gabrovec, referentka za prireditve, ki v Zavodu Celeia Celje skrbi za prireditve, poroke ter vsebino in koordinacijo dogajanja v Celjskem domu.