Po odhodu Srečka Katanca je bil kuhar na vseh reprezentančnih akcijah pod vodstvom selektorjev Braneta Oblaka in Matjaža Keka. "Ni me bilo le pri selektorju Prašnikarju, ker je imel rajši mastno hrano," odkrito pove simpatični Tine Janežič, ki je že zaščitni znak reprezentance.

Na vprašanje, kakšno je delo kuharja v Južni Afriki, je odgovoril: "Sestavine za obroke so vrhunske. Na začetku smo imeli zaradi počasnosti v kuhinji kar nekaj težav. Potrebovali smo teden dni, da smo v reprezentančnem hotelu v Johannesburgu prišli na pravi red in precej hitrejši slovenski ritem dela. V Polokwaneju, kjer je Slovenija igrala prvo tekmo z Alžirijo, je bilo vse bolj po domače, zato smo se vsi zelo prijetno počutili. Očitno smo vsi potrebovali malo spremembe, da smo šli za dva dni iz osrednjega hotela na drugo lokacijo."

Nadaljevanje članka si preberite na mundijal.dnevnik.si