V drugem sinočnjem dvoboju je prav tako na zahodnem delu Detroit Red Wings doma izgubil z moštvom Phoenix Coyotes z 2:5, Phoenix pa je izid v zmagah izenačil na 3:3.

Srečanje v mestu angelov je odločil Šved Daniel Sedin dve minuti in tri sekunde pred koncem, Alexandre Burrows pa je nato zapečatil usodo, ko je poslal plošček v prazno mrežo 67 sekund pred zaključkom dvoboja. Kopitar, v sedmi minuti je moral zaradi prekrška za dve minuti na klop za kaznovane, je bil podajalec pri drugem zadetku svojega moštva v 36. minuti, ko je na 2:1 za domače povišal Drew Doughty. To je bil obenem tudi zadnji zadetek v sezoni za moštvo iz Kalifornije, ki je v 11. minuti srečanja prek Aleksandra Frolova povedlo z 1:0.

Kraljem je končnico 'odnesla' tretja tretjina, v kateri so gostje zadeli trikrat. Prvi je mrežo domačih po minuti in 57 sekundah zadnjega dela načel Kevin Bieksa in izenačil, pred usodnim zaključkom pa je vse strele gostiteljev ubranil vratar Roberto Luongo, ki je skupaj zaustavil 30 strelov. Jonathan Quick, čuvaj domače mreže, je zaustavil le 18 strelov. "Ob koncu tekme sem zaustavil res veliko nevarnih strelov. Ponosen sem, ker ima ekipa tak značaj in se vedno vrne, tudi ko je najtežje. Še petič v končnici smo se vrnili po zaostanku pred tretjo tretjino," je bil vesel Luongo, ki je dokončno prevesil tehtnico na stran kanadske ekipe.

Kopitar je v rednem delu dosegel 34. golov in se uvrstil na 12. mesto med strelci v celotni ligi, skupaj pa je zbral kar 81 točk in bil 17. v seštevku golov in podaj. V končnici je bil četrti strelec svojega moštva s petimi točkami za dva zadetka in tri podaje in je trenutno na 41. mestu med strelci lige. Dvaindvajsetletni Hrušičan se je v svoji prvi končnici v NHL najbolj izkazal na drugi tekmi, ko je bil ključni igralec za zmago s 3:2 po podaljšku. Kopitar je v dodatnem igralnem času ob prednosti igralca več na ledu dosegel odločilni gol. Že pred tem je edini Slovenec v NHL v 32. minuti prispeval tudi podajo za 2:2. Igralci Los Angelesa so sicer v tretji tekmi premagali Vancouver s 5:3 in tedaj v zmagah povedli z 2:1, nato pa izgubili tri tekme zapored, tudi odločilno v domači dvorani Staples Center. Kralji so igrali v prvi končnici po letu 2002.

Detroit je doma izpustil priložnost, da bi se že uvrstil v drugi krog. Že v peti minuti so gostje presenetili z zadetkom ob igralcu manj na ledu, ko je bil po samostojnem prodoru uspešen Lauri Korpikoski, Wojtek Wolski pa je ob številčni prednosti v 35. minuti povišal na 4:1. Izkazal se je tudi ruski vratar v ekipi Phoenixa Ilija Brizgalov z 31 obrambami. Odločilna sedma tekma bo v noči na sredo po slovenskem času v Phoenixu.