Izdajo petletne obveznice z zapadlostjo 21. aprila 2015 so vodile banke Deutsche Bank, HSBC in Unicredit. Obveznica z bonitetno oceno Aa2 (Moody's) bo kotirala na borzi v Luksemburgu.

Uspeh izdaje evroobveznice odraža veliko zaupanje vlagateljev v kreditno sposobnost SID banke in bo pozitivno pripomogel k uspešnim bodočim pogojem zadolževanja SID banke in drugih slovenskih izdajateljev, je SID banka zapisala v današnjem sporočilu za javnost.

Kot navajajo v banki, je bil odziv investitorjev izjemno dober, kar potrjuje obseg naročil, ki je z več kot 1,2 milijarde evrov znatno presegel končni znesek izdaje. Polovico izdaje so kupile poslovne in centralne banke, eno petino skladi, slabo četrtino zavarovalnice in pokojninski skladi, šest odstotkov pa ostali investitorji.

Izdaja je pritegnila raznolike investitorje iz celotne Evrope ter celo iz Azije. Nemški investitorji so kupili 26 odstotkov izdaje in slovenski 25 odstotkov, sledijo vlagatelji iz Avstrije (11 odstotkov), južne Evrope (10 odstotkov), držav Beneluksa, nordijskih držav, Azije, Švice ...

Donos obveznice se je ob izdaji oblikoval v višini 63 bazičnih točk nad referenčno mero obrestne zamenjave ustrezne ročnosti, kar je 26 bazičnih točk nad referenčno državno obveznico.