Če ne upoštevamo nakupov deležev od preostalih družbenikov, je tako Zvon Ena Holding v zgolj dveh letih v T-2 vložil že več kot 60 milijonov evrov. Ker preostali družbeniki niso sodelovali pri dokapitalizaciji, se je njegov lastniški delež v T-2 povečal že na več kot 95 odstotkov.

Čeprav T-2, ki ga vodi Uroš Rožič, nima težav s kapitalsko ustreznostjo, zaradi katere mu je še pred kratkim grozil stečaj, pa naj bi bila dokapitalizacija izvedena prav za njeno krepitev. Omenjeno posojilo se namreč še ni izteklo, normalno pa naj bi odplačevali tudi obresti nanj, smo izvedeli. T-2 je namreč lani imel med 18,7 in 25,1 milijona evrov izgube, ki pa se letos le še povečuje. Čeprav so težave s poravnavanjem dolgov dobaviteljem pripeljale celo do točke, ko so ti zahtevali stečaj podjetja, pa naj bi se stanje vendarle stabiliziralo. "Svoje dolgove do upnikov poskušamo zmanjševati in v dogovorih z njimi iščemo možnosti razdolževanja," so pojasnili v podjetju in dodali, da do bank nimajo neporavnanih obveznosti. "Pri posojilih redno odplačujemo obresti, vrednost posojil pa je še vedno v rangu 120 milijonov evrov," so dejali.

T-2 že dlje časa beleži pozitiven denarni tok iz poslovanja (EBITDA), a bi moral, da bi se povzpel na zeleno vejo, pridobiti še več uporabnikov in preseči kritično maso, poudarjajo naši viri blizu T-2. V ta namen bi moral T-2 končati gradnjo omrežja v nekaterih krajih po Sloveniji in nanj priklapljati nove naročnike. Poudariti velja, da se je gradnja optičnega omrežja po sporu s podjetjem Gratel, ki naj bi mu T-2 dolgoval več deset milijonov evrov, povsem ustavila.

tomaz.modic@dnevnik.si