Kot so po srečanju sporočili iz kabineta predsednika vlade, so sogovorniki ugotovili, da je v zadnjih mesecih prišlo do zmanjšane dinamike pri gradnji HE Krško ter načrtovanju HE Brežice in Mokrice. Razlogov za to je več, glavna pa sta omejena finančna sredstva ter dolgotrajni postopki sprejemanja državnih prostorskih načrtov za HE Brežice in HE Mokrice.

Dogovorili so se, da bo družba Infra uskladila investicijski načrt za gradnjo HE Krško tako, da ne bo presegal razpoložljivih sredstev, ki se za ta namen zbirajo v Skladu za vode. Potrditev usklajenega naložbenega načrta bo dejansko omogočila izvedbo javnega razpisa za izbiro izvajalca gradenj ter s tem nadaljevanje izgradnje HE Krško v najkrajšem času.

Hkrati so se dogovorili tudi, da bo ministrstvo za okolje in prostor v najkrajšem času posredovalo v javno razgrnitev državni prostorska načrta za HE Brežice in HE Mokrice, s ciljem da bi ju vlada potrdila še jeseni.

Predsednik vlade se je tudi odzval povabilu ter posavskim županom obljubil skorajšnji obisk lokacij gradnje spodnjesavske verige HE, so še navedli.