Rezultati manj obsežne raziskave, v kateri je sodelovala 101 ženska, so pokazali, da so največ kilogramov izgubile tiste ženske, ki so jim dieto priredili glede na njihov DNK test. Izgubile so od dvakrat do trikrat več kilogramov kot „kontrolna skupina“.

Znanstveniki so sporočili, da so rezultati raziskave povezani s prejšnjimi ugotovitvami, vendar da bodo potrebni nadaljnji testi. Razvijajoče se področje „nutrigenomike“ preučuje povezave med prehranjevanjem in geni. Že dalj časa je namreč znano, da ljudje, glede na svoj „genski makeup“, različno reagirajo na hranila. Laktozna netoleranca je na primer pogostejša med Azijci in Afričani kot Severnoevropejci.

V okviru raziskave so znanstveniki ženske razdelili v tri skupine, glede na njihove genotipe. Skupine so nato prejele različne diete: manj ogljikovih hidratov, manj ogljikovih hidratov in veliko proteinov, manj maščob ter skoraj nič maščob. Ugotovili so, da so ženske, pri katerih je bila dieta v skladu z njihovim genotipom, izgubile od dvakrat do trikrat več kilogramov v 12 mesecih kot tiste, ki so bile na „napačni“ dieti.

Rezultati raziskave so bili predstavljeni na konferenci ameriške zveze za bolezni srca in ožilja.