Kelhar, nekdaj član Celja, je v zadnjih mesecih postal standardni član belgijskega Cercle Bruggea, medtem ko je Šišič v Grčiji našel klub in ponovno začel redno igrati. Novinca bosta tokrat vsekakor dobrodošla, saj Keku nekaj skrbi povzročajo predvsem zdravstvene težave Mateja Mavriča Rožiča, Zlatana Ljubijankiča in Marka Šulerja.

"Večina igralcev se bo na Ptuju zbrala v nedeljo zvečer, po zaključenih klubskih obveznostih, preostanek pa v ponedeljek. Najpozneje pričakujem prihod Valterja Birse, Aleksandra Radosavljeviča in Šišiča, ki imajo v nedeljo še tekme. Prvi trening bomo opravili v ponedeljek dopoldan, edinega v popolni postavi pa šele v torek popoldan," je povedal Matjaž Kek. Slovenskega selektorja veseli dejstvo, da so skrbniki igrišča v Ljudskem vrtu kljub slabim vremenskim razmeram pripravili dobro travnato podlago. "Veseli me, da je igrišče v Mariboru v dobrem stanju, in verjamem, da se bodo gledalci ponovno zbrali v velikem številu in prišli podpret igralce, ki so skupaj prvič po tisti zgodovinski tekmi z Rusijo. Vem, da nas na drugi strani čaka sila motiviran in agresiven nasprotnik. Tekma s Katarjem bo pravo ogledalo naše trenutne pripravljenosti in začetek projekta Južna Afrika 2010," je dejal Kek.

Sicer pa se je Kek v zadnjih dneh mudil v Južnoafriški republiki, kjer se je v družbi še dvajsetih selektorjev udeleženk SP 2010 udeležil FIFA seminarja, na katerem so organizatorji v Sun Cityju udeležence seznanili z vsemi podrobnostmi svetovnega prvenstva, od tehničnih zadev za trenerje, do varnosti, prodaje vstopnic, marketinga, dela z mediji in televizijo, potovanj, logistike in transporta opreme.

"V Sun Cityju sem se srečal z ogromno eminentnimi osebami iz sveta nogometa in moram priznati, da gre za svojevrstno izkušnjo. Sicer pa se organizatorji trudijo na vseh področjih, še posebno na področju infrastrukture in varnosti in prepričan sem, da bodo stvari junija pripravljene za največji dogodek na svetu," je zaključil slovenski selektor.