"S potekom dražbe smo zelo zadovoljni. Dresi so šli v prave roke. Na današnjem prevzemu so se jih novi lastniki zelo razveselili. To je bilo meni v veliko veselje, saj sem na lastne oči videl, da so drese res dobili pravi ljudje. Zbrali smo tudi zelo lepo vsoto denarja, natančneje 3280 evrov," je pojasnil Vnuk.

Legendarni hokejist je sicer na dražbi na spletni strani www.24ever.si ponudil dres slovenske reprezentance s svetovnega prvenstva na Poljskem 2004, jugoslovanske iz leta 1991, ko je bilo SP v Ljubljani, dres Olimpije iz letošnje sezone, Jesenic iz sezone 2006/07, Celja (1993/94), Alfe (2005/06), Beljaka (2004/05) in Feldkircha (1997/98). Izklicna cena je bila 150 evrov.

"Največ klikov in zanimanja je bilo za jugoslovanski dres, tudi na dražbi je dosegel najvišjo ceno. Sicer pa je bil za največ denarja prodan dres Olimpije, ki ga je kupil BTC," je še pojasnil Vnuk.

Izkupiček dražbe je namenjen projektom organizacije Rdeča žoga, ki s finančno pomočjo in investiranjem v pomoč skrbi za socialno ogrožene družine in prispeva k aktivnemu vključevanju posameznikov v socialno okolje. Vnuk je že pred začetkom dražbe poudaril, da bo prodaja njegovih dresov pomagala predvsem športnim invalidom in mladim nadarjenim športnikom iz socialno ogroženih družin.