Vampirska romanca Somrak je zmagala v štirih kategorijah: za najljubši film, najljubšo franšizo in najboljšo skupino na platnu (za sanjski trio Robert Pattison, Kristen Stewart in Taylor Lautner), medtem ko se je mladi Lautner ovenčal še z nagrado za najbolj prodornega filmskega igralca. Nanizanko Prava kri (spremljamo jo lahko tudi pri nas na kanalu HBO) in "žajfasto" serijo o nadnaravnih pojavih Vampirski dnevniki so ameriški gledalci izbrali za najljubši TV-obsesiji in najbolj priljubljeni novi televizijski drami.

Johnny Depp se ponaša z nagrado občinstva za najbolj priljubljenega filmskega igralca, Hugh Jackman pa je najboljši akcijski junak v filmu Možje X na začetku: Wolverine. Sandra Bullock, ki so jo pravkar razglasili za najbolj donosno igralko lanskega leta, se je veselila kar dveh kipcev, ki ju je prejela kot najljubša filmska igralka v uspešnicah The Proposal (tudi najljubša filmska komedija) in The Blind Side. Povratnica Bullockova si je zaslužila še nominaciji za zlati globus in nagrado igralskega združenja, je pa tudi med kandidatkami za oskarja za vlogo v filmu Blind Side.

Med drugimi nagrajenci so še najljubša televizijska drama Dr. House in igralec Hugh Laurie, komedija Teorija velikega poka, Carrie Underwood kot najljubša pevka countryja in njena kolegica Taylor Swift kot najbolj priljubljena izvajalka, Keith Urban kot najboljši pevec ter Mariah Carey kot najljubša izvajalka r&b. Nagrade po izboru gledalcev (podelili so jih 35) veljajo za manj resne od oskarjev in zlatih globusov, ki jih podeljujejo ljudje iz hollywoodske industrije, pri zvezdnikih pa imajo, ker zanje glasujejo njihovi občudovalci, veliko težo. Slednje je Johnny Depp kot pirat s Karibov potrdil z izjavo na zmagovalnem odru: "Edini razlog, da je kateri koli izmed nas danes tukaj, ste vi."