Eden dogodkov, ki so zaznamovali prvo tekmo med Rusijo in Slovenijo v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, je bil dvoboj Miša Brečka in Andreja Aršavina, ki se je končal z udarcem ruskega zvezdnika. Za nešportno vedenje je nogometaš Arsenala dobil le rumeni karton. Pristaši slovenske reprezentance so se hudovali, ker sodnik Bo Larsen Aršavinu ni pokazal rdečega kartona. To mnenje je delil tudi Mišo Brečko.

''Aršavin me je udaril. Mislim, da bi moral dobiti rdeči karton,'' je povedal Mišo Brečko, ki je bil eden boljših v slovenski vrsti. Verjetno so mu bila v pomoč tudi navodila selektorja Matjaža Keka, ki je že pred tekmo vedel, da je Aršavin rahlih živcev. ''Ogledali smo si nekaj posnetkov s prizori, ko Aršavin izgubi živce, kajti to se mu je že dogajalo (nazadnje na tekmi z Nemčijo v dvoboju z Michaelom Ballackom op. a.),'' je dejal Kek.

Da je Larsen storil napako, se je strinjal tudi Novakovič: ''Tako je pač, ko majhne države igrajo proti velikim. Žal. Sodnik je bil naklonjen Rusom.''

Aršavin s svojo predstavo sicer ni navdušil, z izjemo asistence za gol je ostal kar precej dolžan. Morda ga je slaba igra sprovocirala, ali pa dobra Brečka in kolegov, ki so ga ustavili v obrambi. Aršavin je svoje zvezdniško obnašanje nadaljeval tudi po tekmi, ko je tako kot njegovi soigralci odbrzel mimo mikrofonov.

Dogodek je komentiral tud selektor Rusije Guus Hiddink, ki pa je nekoliko drugačnega mnenja. ''Do incidenta je prišlo zaradi obeh igralcev, zato bi morala biti kaznovana oba ali nobeden,'' je dejal.

V sodelovanju z www.ofsajd.com