Naziv najhitreje rastočega podjetja v regiji si je Mikrografija prislužila s skokovito rastjo prihodkov in čistega dobička v zadnjih petih letih. Čisti prihodki od prodaje so se namreč v tem obdobju zvišali s 770.500 evrov na 3,5 milijona evrov, čisti dobiček pa s slabih 39.000 evrov na 123.170 evrov. Mikrografija, ki zaposluje nekaj manj kot 40 ljudi, je samo lani kljub slabši gospodarski klimi uspela skoraj podvojiti čisti dobiček, medtem ko so čisti prihodki od prodaje narasli za tretjino.

Med večje uspehe si v podjetju štejejo sodelovanje z nemškim velikanom Siemensom, ki so si ga prislužili v močni konkurenci na javnem razpisu. Pod cilji pa si je podjetje zadalo postati vodilno podjetje s tega področja na območju jadranske regije.

Med nominirance za dolenjsko-posavsko gazelo sta se uvrstili tudi podjetji Loging, ki se ukvarja z gradnjo montažnih objektov, in Metalika, v katerem izdelujejo notranjo opremo za ladje. Zadnji finalist za zlato gazelo bo izbran prihodnji četrtek, ko bo časopisna hiša Dnevnik razglasila savinjsko-zasavsko gazelo, sklepna prireditev pa bo 22. oktobra v Cankarjevem domu.