Hrvaški mediji se zabavajo. "Slovenci tudi na to evropsko prvenstvo peljejo vojsko navijačev, naši košarkarji pa so imeli, če ne računamo boljših polovic igralcev, v Bidgošču točno štiri," piše spletni portal kosarka.hr.

Jasmin Repeša je sicer zablestel z odgovorom na vprašanje, koga bi si bolj želel v četrtfinalu: Slovenijo ali Turčijo. "Nobenega. Najraje bi, da bi nekdo odstopil in nam prepustil mesto v polfinalu," se je pošalil. Ker so Hrvati zadnjo tekmo na prvenstvu odigrali v torek, bodo imeli do danes precej časa za počitek in trening. "Fizično naše moštvo ni utrujeno, saj sem vseskozi menjal igralce in razporejal moči. Bolj smo šibki na psihičnem področju, saj smo do sedaj igrali precej slabo. Vem, da bodo fantje na najpomembnejši tekmi prvenstva strnili moči in odigrali najbolje, kot znajo." O conski obrambi Turkov, ki so s tem orožjem namučili Slovence, Repeša pravi: "Ko je Turčija cono postavila prvič, so Slovenci odigrali nekoliko slabše, pozneje pa so se na to prilagodili. Tako izkušene ekipe pač ne moreš premagati le z eno vrsto obrambe."

Hrvaška reprezentanca ima na tem prvenstvu doslej tri zmage: proti Izraelu, Makedoniji in Nemčiji, izgubila pa je proti Grkom, Rusom in Francozom. "Slovence poznamo dobro. Tudi zahvaljujoč pripravljalnima tekmama v Istri, ki smo ju izgubili, a je to povsem nepomembno. Takrat so pri nas manjkali Prkačin, Planinić in Popović. Zdaj smo popolni in odločni, da po 14 letih Hrvaški spet priigramo kolajno na velikem tekmovanju," pravi branilec Davor Kus.