Kot je še pojasnil Rotnik, je upravni odbor obravnaval in pregledal vse aktivnosti, ki sta jih v zadnjem času izvajali vodstvi Soda in Mure. Pri tem so ugotovili, da so vsi potencialni investitorji, ki so bili pripravljeni vlagati v Muro, odstopili. Po Rotnikovih besedah so bila vzroka za umik ponudb predvsem prevelika finančna in pravna tveganja.

Poleg tega je upravni odbor Soda na današnji seji podrobno preučil tudi zadnji predlog za reševanje murskosoboškega tekstilnega velikana, ki ga je pripravil prokurist Mure Zdenko Podlesnik. Direktor Soda Tomaž Kuntarič je ob tem pojasnil, da zadnji Podlesnikov predlog predvideva ohranitev okoli 300 delovnih mest manj kot predhodni predlogi, poleg tega pa so nižja tudi ocenjena potrebna sredstva. Ta naj bi v prejšnjih predlogih znašala 11 milijonov evrov, po zadnjem predlogu pa naj bi bilo za rešitev Mure potrebnih 6,5 milijona evrov.

Rotnik je v nadaljevanju poudaril, da Sod od uprave in nadzornega sveta Mure pričakuje nadaljnje aktivnosti s ciljem ohranitve čimvečjega števila delovnih mest v Muri. "Trenutno morajo biti aktivnosti storjene s strani uprave Mure. Delno so jih danes predstavili, delno pa jih bodo verjetno še predstavili preko organov Mure," je še dejal Rotnik in dodal, da bo Sod Muri zagotovo tudi v prihodnje stal ob strani.

Današnjo sejo, ki je trajala skoraj pet ur, je že predčasno zapustil Podlesnik. Ob odhodu je bil dokaj redkobeseden, novinarjem je zaupal le, "da je sicer že utrujen, da pa glede reševanja Mure kljub vsemu ostaja optimističen".