Griffin je na oder v noči na petek v Madison Square Gardnu v New Yorku, kjer je potekal nabor, prišel v črni obleki z vijolično kravato, barvno kombinacijo, ki je značilna za Los Angeles Lakers. Jezerniki, aktualni prvaki lige NBA, so veliki mestni rivali LA Clippers. "To se je zgodilo povsem naključno. O tem sploh nisem razmišljal. Nato pa mi je tik pred pričetkom prireditve nekdo v šali dejal, da bom naslednjič dobil 5000 dolarjev kazni, če bom še kdaj oblečen v isto barvno kombinacijo," je dejal Blake Griffin. Na drugi strani ZDA, v Los Angelesu, vodilni možje LA Clippers niso namenili prevelikega zanimanja dogodku. Raje so proslavljali dosežek, da so na naboru izbrali igralca, ki bi si ga v svojem moštvu prav gotovo želel vsak trener v ligi NBA.

"Prepričani smo, da bo Blake postal eden od največjih zvezdnikov lige," je dejal trener LA Clippers Mike Dunleavy. Griffin je bil v pretekli sezoni v študentski ligi NCAA izbran za igralca leta, potem ko je na tekmo povprečno dosegal po 22,7 točke in 14,4 skoka. LA Clippers so naznanili, da bodo Griffina izbrali kot prvega le nekaj ur potem, ko so prejšnji mesec dobili to pravico. "Počutil sem se odlično, a sem samega sebe miril. Bal sem se, da bi se v tem času kaj spremenilo. Ves čas sem bil pripravljen na vse," je povedal prvi izbor na naboru. Griffin je v lanski sezoni zbral 30 dvojnih dvojčkov. Njegovih skupnih 504 skokov je drugi najboljši dosežek v zgodovini študentske lige po Larryu Birdu, ki jih je v dresu univerze Indiana State v sezoni 1978/79 zbral 505. Ko se je Griffin v New Yorku rokoval s komisarjem lige NBA Davidom Sternom, je sporočil: "Pripravljen sem, da navijačem kluba iz Kalifornije pokažem, kaj znam." Njegov starejši brat Taylor je bil izbran kot 48. s strani Sonc iz Phoenixa.

Griffin se bo pridružil moštvu, ki je imelo v zadnjih 30 letih le dve dobri sezoni. V lanski so imeli razmerje med zmagami in porazi 19-63. Od leta 1997 so se LA Clippers v končnico uvrstili le enkrat. Moštvo je imelo pravico prvega izbora že leta 1988, ko so izbrali Dannyja Manninga, in leta 1998, ko so povsem zgrešili z izborom Michaela Olowokandija. "Moja največja prednost je ta, da igram trdo košarko in da rad skačem. Popraviti moram tehniko meta. Na tem sem v zadnjem času delal ogromno."

V lanski sezoni so prvo peterko LA Clippers sestavljali Baron Davis, Eric Gordon, Al Thornton, Chris Kaman in Marcus Camby. Trener Dunleavy je dejal, da bo Griffin največ časa preživel na položaju krilnega centra, nekaj pa tudi na položaju centra: "Gre za izredno raznolikega igralca. Lahko igra na položaju krila, krilnega centra ali centra. Ker smo imeli na voljo le en izbor na naboru, bomo moštvo poskušali okrepiti z menjavami igralcev." Griffin je v teh dneh sprejel povabilo Košarkarske zveze Amerike na "minikamp" v Las Vegasu, ki bo potekal od 22. do 25. julija. Vodilni možje zveze bodo preverili nekaj nadarjenih mladih igralcev, ki bi se utegnili prebiti v reprezentanco za svetovno prvenstvo leta 2010 in olimpijske igre v Londonu leta 2012.