Ancelottija predvsem angleški mediji že dolgo povezujejo s Chelseajem. V ponedeljek naj bi se sestal z vodstvom modrih s Stamford Bridga, ki naj bi Italijanu postavilo ultimat, oziroma mu dejalo, naj se čim prej odloči. Ancelotti govorice vztrajno zanika, medtem ko je olje na ogenj dolil prvi mož Milana Silvio Berlusconi. »Carlo Ancelotti je kriv, da nimamo skoraj nobene možnosti več za osvojitev italijanskega naslova. Velikokrat je posegel po napačni taktiki. Imamo igralce z vrhunskim tehničnim znanjem, česar on ne upošteva pri izbiri načina igre,« je zabrusil italijanski premier in govorice o odhodu trenerja, ki je bil osem let na San Siru, še bolj razpihnil.

Odhod s San Sira naj bi se obetal tudi Ronaldinhu. Brazilec je lani poleti popmpozno prišel v Milano. Začel je dobro, med drugim je odločil derbi z Interjem, nato pa je njegova zvezda začela zahajati v slogu zadnje sezone pri Barceloni. Vse več časa je začel preživljati na klopi, kar mu ni niti malo všeč. Ker želi prihodnje leto igrati na svetovnem prvenstvu, si namerava najti klub, v katerem bo igral. Možna je selitev k Flamengu, kjer je že njegov »žurerski« kolega Adriano. Za Ronaldinha naj bi se zanimal tudi Manchester City.

Moštvo Milana bo zanesljivo zapustil Paolo Maldini, ki bo končal kariero. Negotova je usoda Andreja Ševčenka, ki mu vrnitev k Chelseaju ne diši, medtem ko so govorice o zanimanju največjih klubov (predvsem Reala) za Kakaja del vsakdana. Nerešeno je vprašanje na vratarskem položaju, ob katerem je bilo slišati tudi ime Samir Handanovič...