Poleg tistih lastnikov, ki imajo najmanj 0,5 odstotka Murinih delnic, med katerimi je z 18,57 odstotka največji NFD Holding, bodo pri dokapitalizaciji lahko sodelovale tudi banke, ki jim Mura dolguje dobrih 20 milijonov evrov. V primeru, da bodo Abanka, Nova Kreditna banka Maribor, Nova Ljubljanska banka in SID banka pripravljene sodelovati pri dokapitalizaciji, bodo konvertirale svoje terjatve, posledica česar bi bila kapitalska ustreznost Mure.

Ker zaradi finančne krize po ocenah poznavalcev razmer obstaja le malo možnosti, da bi bodisi največji lastniki bodisi banke dokapitalizirale Muro, se pojavljajo ideje, da bi vajeti reševanja prevzela Slovenska odškodninska družba (Sod), ki je z 12,23 odstotka delnic druga največja lastnica. Po neuradnih informacijah naj bi Sod v lastniški kapital konvertiral terjatve do Mure. Te izvirajo izpred nekaj let, ko je država na Sod prenesla posojilo. V primeru, da bi Sodu na kakršen koli način uspelo povečati lastniški delež na več kot 50 odstotkov, naj bi bila v naslednji fazi Mura kot eno od prvih podjetij prenesena na Posebno družbo za prestrukturiranje (PDP), ki jo ustanavlja Kapitalska družba (Kad).

Tudi po besedah direktorja Soda Tomaža Kuntariča je veliko vprašanje, ali bo predlagana dokapitalizacija Mure uspešna. "Načrti, da bi se Mura prenesla na PDP, so še zelo oddaljeni, zato je o njih prezgodaj govoriti. V tem trenutku se iščejo ideje, kako rešiti Muro," pravi Kuntarič. Ob tem ostro zavrača možnost stečaja, če dokapitalizacija do konca meseca ne bo uspela: "Mura ima dovolj premoženja, da preživi."

Sicer pa ima Sod posojilo zavarovano z dvema hipotekama na nepremičninah v Ljubljani, in sicer v podhodu Ajdovščina in v WTC ob ljubljanski obvoznici. Po neuradnih informacijah bi Mura lahko te nepremičnine prodala, če bi Sod v lastniški kapital konvertiral svoje terjatve. Kuntarič to zanika, saj imajo poleg Soda na nepremičninah vpisane hipoteke tudi drugi upniki.