Za največ se je do desete ure zvišala cena delnice Pozavarovalnice Save, ki se je zvišala za dobrih devet odstotkov, na 11,35 evra za delnico. Delnica Intereurope se je podražila za 8,12 odstotka, medtem ko se je enotni tečaj Luke Koper povzpel za 7,48 odstotka na 26 evrov za delnico. Precej se je podražila tudi delnica Zavarovalnice Triglav, ki je v prve pol ure trgovanja pridobila 6,91 odstotka in se povzpela na 19,64 evra za delnico. Tudi delnica Istrabenza se je danes podražila, in sicer za 6,68 odstotka. Delnica naše druge največje banke pa se je podražila za dobrih pet odstotkov, enotni tečaj Nove KBM se je tako povzpel na 10,46 evra za delnico.

Po drugi strani pa se je za največ znižal enotni tečaj delnice Pivovarne Laško, ki se je znižala za 0,71 odstotka, medtem ko večjih padcev tečajev na Ljubljanski borzi do desete ure ni bilo.

Cene delnic na ameriških borzah so v petek po četrtkovi objavi stres testov skokovito porasle. Indeks Dow Jones se je povzpel za 1,96 odstotka na 8574,65 indeksne točke, indeks S&P 500 pa za 2,41 odstotka, medtem ko je tehnološki NASDAQ pridobil 1,33 odstotka.


Delnice na borzah v Aziji so se v nočnem trgovanju večinoma pocenile za slab odstotek in pol. Hongkonški HANG SENG se je znižal za 1,42 odstotka na dobrih 17,142 indeksnih točk, delnice na kitajskih borzah so se pocenile za okoli 2,3 odstotka, medtem ko je indeks NIKKEI pridobil dve desetinki odstotka.


V petek je na evropskih borzah prevladovalo pozitivno vzdušje, medtem ko se je danes v jutranjem trgovanju večina delnic evropskih borznih družb nekoliko pocenila.