"To je očitno še ena laž s strani uprave oziroma samooklicanega predsednika nadzornega sveta LTH Iztoka Hohnjeca," je pojasnil Švarc. Hohnjec je v nedeljo zvečer zatrdil, da je NLB odobrila reprogramiranje dolgoročnih kreditov škofjeloški družbi pod pogojem, da davčna uprava sprosti poslovni račun družbe.

Švarc je najnovejše navedbe Hohnjeca, ki napoveduje 17. maja pogajanja s potencialnim strateškim partnerjem z Danske, označil kot "novo zavajanje". Konec aprila je uprava na novinarski konferenci obljubila plače in zagon proizvodnje za ta teden, če posojila ne bo, naj bi 5. maja vložili stečaj, je spomnil Švarc. "Očitno je, da s tem ne bo nič," je dejal.

Uprava podjetja je po njegovih besedah tudi obvestila sindikat, da morajo delavci odslej sami poravnati vse trajnike, obroke za odplačila kreditov, preživnine. "Le kako, saj čakamo že na dve neizplačani plači," je na agonijo okoli 320 zaposlenih opozoril Švarc.

Uprava pripravlja program prestrukturiranja družba, ki naj bi ga predstavili 8. maja na zboru delavcev. Direktor družbe Miloš Kodre do tedaj ne želi dajati izjav. Kot je danes v kratki izjavi pojasnil STA, naj bi se "o podjetju, zaposlenih in vizijah ter nadaljnjih korakih pogovarjali 8. maja".

Kot je znano, je Hohnjec postavil 30. april kot rok, do katerega naj bi NLB, ki ji sicer podjetje dolguje 14 milijonov evrov, škofjeloški družbi odobrila še dva milijona evrov novega posojila. V primeru neodobritve posojila naj bi 5. maja vložili vlogo za uvedbo stečajnega postopka za LTH.

Podjetje zaposlenim dolguje februarsko in marčno plačo, skupaj torej približno 920.000 evrov, 18. maja pa jim mora izplačati še plače za april.