Bea Arthur se je na televizijskih zaslonih prvič pojavila v humoristični nanizanki All in the Family. Producenti so bili nad njeno igro tako navdušeni, da so ji kasneje ponudili tudi samostojno serijo Maude, ki ji je prinesla emmyja za najboljšo igralko.

Leta 2008 je v intervjuju za ameriško tiskovno agencijo AP dejala, da je imela veliko srečo, da so jo po dolgoletni karieri na odrskih deskah opazili na televiziji . Izjavila je, da se je izredno zabavala, ko so CBS-ovi producenti spraševali po „novem dekletu“. „Tedaj sem imela že 50 let,“ je dejala. „Počela sem že veliko stvari, tako na Broadwayju, kot izven Broadwayja, oni pa so rekli: 'Kdo je to dekle? Ponudimo ji samostojno serijo',“ se je spominjala. Humoristično serijo Maude so začeli na CBS-u predvajati leta 1972 in že takoj je osvojila srca gledalcev.

Med letoma 1985 in 1992 je nastopala v humoristični seriji Zlata dekleta, ki je bila na veliko presenečenje ustvarjalcev izredno priljubljena tudi med mlajšim delom občinstva. Serija je prikazovala življenje treh prijateljic, ki so jih zaigrale Arthurjeva, Betty White in Rue McClanahan, in matere njenega lika, ki jo je igrala Estelle Getty. Slednja je bila pravzaprav leto mlajša od Arthurjeve in je za svojo vlogo prejela tudi emmyja.

Arthurjeva se je rodila leta 1922 v New Yorku, pri enajstih letih pa se je s svojo družino preselila v Cambridge v Marylandu, kjer je njen oče odprl trgovino z oblačili. Pri dvanajstih je zrasla v 1,75 metra visoko mladenko, ki je sanjala o karieri male svetlolase filmske zvezde June Allyson. Zaradi svoje višine in globokega glasu je v šolskih predstavah pogosto igrala moške vloge.

Po kratkem zakonu se je leta 1950 poročila z broadwayskim igralcem Genom Saksom, s katerim ima dva sinova. Igralka ima tudi dva vnuka.