Po naših informacijah sta med njimi tudi solastnik Etola in lastnik češkega podjetja Intertrade Tomaž Subotič, sicer dober prijatelj nekdanjega premierja Antona Ropa (SD), in nekdanji direktor Marine Portorož Tomaž Mencinger, ki je zaposlen v Termah Čatež. Mencinger je znan prav iz zgodbe o lastniškem boju za prevlado v tej družbi, saj je pred dvema letoma kot direktor Turističnega podjetja Portorož (TPP) delnice Term Čatež skušal prodati eni od družb iz tabora DZS. Mimogrede, oče Tomaža Mencingerja je nekdanji rektor ljubljanske univerze Jože Mencinger, solastnik Ekonomskega inštituta pravne fakultete (EIPF), kjer ima lastniški delež tudi finančni minister Franc Križanič.

Kandidaturo za nadzornika Darsa je včeraj potrdil tudi Martin Jakše, nekoč član računskega sodišča, ki je danes zaposlen v Aerodromu Ljubljana. "Res je, da sem se prijavil. Ocenjujem, da je Dars zaplul v napačne vode. Iz institucije, ki bi morala skrbeti za financiranje in gradnjo avtocest, se je razvil v družbo, ki se ukvarja s cestninjenjem in vzdrževanjem," je za Dnevnik dejal Jakše, ki je na zadnjih parlamentarnih volitvah kandidiral na listi DeSUS.

Že pred dnevi smo v Dnevniku razkrili, da so se na poziv za nadzornike Darsa prijavili nekdanji nadzornik Darsa Jadran Bajec, nekdanji direktor DDC Metod Di Batista, nekdanji član uprave Darsa Stanko Debeljak in Lado Prah, ki je na Darsu vodil področje za plan, analize in razvoj. Po informacijah iz neuradnih krogov naj bi imel največ možnosti za imenovanje na položaj enega od šestih državnih nadzornikov prav Prah, katerega soproga je že zaposlena na Darsu, iz kroga favoritov pa naj bi že izpadel Bajec.

primoz.cirman@dnevnik.si