"Nadvse smo navdušeni nad izjemnim zanimanjem za prvo nogometno SP na afriški celini, ki so ga kupci s celega sveta pokazali v prvi fazi prodaje vstopnic," je v Johannesburgu povedal vodja nacionalnega organizacijskega komiteja Danny Jordaan.

Od 20. februarja do 31. marca je FIFA sprejemala naročila za 743.000 vstopnic za nogometno SP. Največje zanimanje za SP seveda vlada v JAR, od koder je prišlo 30 odstotkov naročil, sledijo pa ZDA, Velika Britanija, Nemčija, Italija in Avstralija. Seveda je največ zanimanja za finalno tekmo, ki bo na sporedu 11. junija prihodnje leto prav v Johannesburgu.

FIFA bo zdaj do konca aprila opravila žrebanje in vsem, ki so so se potegovali za vstopnice sporočila, ali so imeli srečo pri žrebu ali ne. Žreb je dodatno zapleten, saj so se navijači po večini ob finalu zanimali za nastope svojih reprezentanc in žreb bo seveda vezan tudi na posamezne ekipe.

Sicer pa so gledalcem po svetu na voljo trije cenovni razredi vstopnic. Najcenejši, četrti cenovni razred, je predviden le za navijače iz JAR, kjer bodo morali ljubitelji nogometa za karte odšteti po približno 11 evrov. Druga faza prodaje bo trajala med 4. majem in 16. novembrom letos.