Ker banke z upravo in največjimi delničarji Istrabenza niso dosegle dogovora o finančni konsolidaciji družbe, mora zdaj uprava v skladu z zakonodajo pripraviti načrt finančnega prestrukturiranja družbe. Bavčar v torek na novinarski konferenci v Kopru ni izključil možnosti za dosego dogovora med vsemi udeleženci v procesu mimo sodnih poti.

Nova Ljubljanska banka (NLB), ki neformalno vodi skupino bank upnic, je v torek izrazila nezadovoljstvo z odločitvijo nadzornikov, ki po sprejetju Bavčarjevega odstopa niso takoj imenovali njegovega naslednika. NLB trdi, da so nadzornike pred ponedeljkovo sejo seznanili z usklajenim predlogom bank upnic o kandidatu za novega prvega moža Istrabenza.

Novi predsednik nadzornega sveta Istrabenza Tomaž Toplak je v torek na novinarski konferenci v Kopru zavrnil trditve NLB. Pojasnil je, da je kadrovska komisija, ki jo sestavljajo člani nadzornega sveta, pozvala banke upnice in druge zainteresirane, da predložijo imena morebitnih kandidatov za razširjeno upravo, ki naj bi v prihodnje štela tri člane.