Zgodba morda ne bi bila tako posebna, če ne bi bil Aldin asu Rdečih vragov iz Manchestra tudi na las podoben. Ronaldo ga je svojim soigralcem predstavil kot mlajšega brata.

Pot do srečanja med "Ronaldom iz Trbovelj" in nogometno super zvezdo je bila vse prej kot lahka. Podobnost gor ali dol, za kaj takega je bilo potrebno veliko planiranja in še več sreče. Aldinov oče Rasim pravi, da je sinu želel uresničiti življenjsko željo, ker si to zasluži s svojim delom in prizadevnostjo v šoli in na treningih nogometnega kluba Rudar Trbovlje. "Že pred časom so začeli ljudje ugotavljati, da je sin zelo podoben Cristianu Ronaldu, zdaj pa imamo tudi dokaz. Ko sta se prvič videla, Ronaldo ni mogel verjeti, kako sta si podobna. Kot bi gledal svojo fotografijo, ko je bil star šestnajst let," pravi Aldinov oče, ki mu ni bilo žal denarja, da je sinu omogočil potovanje v Manchester. Čeprav je lahko zgolj upal, da se jima bo uspelo približati igralcem kluba, za katerega sta oba navijala še pred prihodom Ronalda. Žarek upanja je posvetil na ogledu Old Trafforda, ko so se prodajalci v uradni klubski trgovini na vsak način hoteli fotografirati z Aldinom. Tudi oni so očitno takoj ugotovili podobnost. Osvojiti Trdnjavo Carrington, kot so otoški mediji poimenovali za javnost in navijače skoraj hermetično zaprt vadbeni center Rdečih vragov, pa je bilo vse prej kot lahko. Kilometri ograje in kopica varnostnikov so jima skoraj vzeli upanje. A prav varnostniki so vzeli stvari v svoje roke in poskrbeli, da je Cristiano izvedel, da ga zunaj čaka njegov dvojnik.

Čakanje pred zapornicami se je obrestovalo. Cristiano se je ustavil, odprl okno na svojem porscheju in ostal brez besed, ko je ugotovil, da mu je Aldin resnično zelo podoben. Za razliko od številnih drugih zvezdnikov kluba, ki so brezčutno oddrveli mimo svojih navijačev, je izstopil iz avta in se rokoval z Aldinom. "Tega ne znam opisati. Rok in nog nisem čutil, oblile so me solze radosti," strne vtise tega srečanja Aldin Ahmetovič in z veseljem pokaže dres in kopačke, ki mu jih je podaril Ronaldo ter kopico avtogramov. Čeprav je navadnim smrtnikom običajno skorajda nemogoče priti v stik s klubskimi zvezdniki, si je Cristiano Ronaldo za Aldina kljub natrpanemu urniku vzel čas in se še dvakrat sestal z njim in poklepetal.

"Za razliko od nekaterih drugih je Ronaldo zelo dostopen in prav nič prevzeten," pravi o svojem vzorniku in tudi dvojniku Aldin, ki zagotovo tega srečanja nikoli ne bo pozabil. Pa tudi do kakšne vstopnice za tekmo Rdečih vragov, pravi, bo zdaj lažje priti. Vsaj tako mu je obljubil eden od varnostnikov kluba v zameno, če se lahko z njim fotografira.