Inflacija je po navedbah ministrstva za delo nižja od pričakovanj ekonomistov, ki so napovedovali, da se bodo cene povišale za 0,4 odstotka, potem ko so januarja rasle po stopnji 0,8 odstotka. V primerjavi z lanskim februarjem so se cene proizvodov pri proizvajalcih sicer znižale za 1,3 odstotka.

Osnovna inflacija brez cen energije in hrane je februarja znašala 0,2 odstotka. Energija se je februarja podražila za 1,3 odstotka, pri čemer se je bencin podražil za 8,7 odstotka. Hrana pa se je pocenila za 1,6 odstotka. Opazno so se zaradi višjega zveznega davka podražile cigarete, in sicer za 2,7 odstotka.

Kljub februarski rasti obsega gradnje novih stanovanj in hiš, pa je ta še vedno za 47,3 odstotka nižja kot februarja 2007. Februarja je gradnja poskočila v vseh regijah, razen na zahodu ZDA. Februarja je poraslo tudi število prošenj za gradbena dovoljenja, in sicer za tri odstotke na letno prilagojeno raven 547.000 prošenj.

Analitiki sicer menijo, da ti podatki še ne pomenijo preboja. Kriza na stanovanjskem trgu je povzročila finančno in gospodarsko krizo, s katero se ubada ves svet, samo v ZDA pa je lani grozil propad hipotek dvema milijonoma gospodinjstev.

Nacionalno združenje gradbenikov je že poročalo, da njihov indeks aktivnosti na tem trgu marca ostaja na februarski vrednosti devetih točk, pri čemer vsaka vrednost pod 50 točk pomeni nazadovanje. Vrednost indeksa je pod vrednostjo desetih točk že vse od lanskega novembra.