"Nikakor ne," so odgovorili v Telekomu in zatrdili, da so za vse velike tožbe alternativnih operaterjev (T-2, Tuš Telekom, Sinfonika, ABM) oblikovali rezervacije. "Telekom je prepričan, da tožbeni zahtevki v celoti niso utemeljeni. Ker pa na navedenih področjih sodna praksa še ne obstaja in je težko zagotovo napovedati izid posameznega postopka, je iz previdnosti oblikoval rezervacije pri vseh velikih tožbah."

A je njihova trditev povsem v nasprotju z zapisanim v letnem poročilu za leto 2007, kjer so še navedli, da so rezervacije za "verjetne obveznosti po tožbah" zmanjšali na 10,6 milijona evrov. Ta vrednost se je minulo leto povečala za 184.000 evrov, a tega, kolikšne so bile rezervacije za tožbo Amisa, v Telekomu ne želijo razkriti. Sklepamo lahko, da je bila ta vrednost minimalna. "Skupni znesek bo v skladu z računovodskimi standardi razkrit v letnem poročilu," so pojasnili.

V Telekomu so ob objavi poslovnih rezultatov za leto 2008 poudarili, da je na dobiček iz poslovanja (EBIT) matične družbe, ki se je znižal za kar tretjino ali 20 milijonov evrov, vplivalo tudi "oblikovanje rezervacij za tožbo družbe Amis (v vrednosti 56,8 milijona evrov, op. p.), popravek vrednosti terjatev ter prevrednotovalni poslovni odhodki."

tomaz.modic@dnevnik.si