Kako je Infond financiral nakup, v družbi niso želeli pojasniti, kakor tudi ne, zakaj potrebujejo dokapitalizacijo, če sočasno namenjajo milijone evrov za nakupe delnic Pivovarne Laško in investicije v luksemburški sklad zasebnega kapitala P&S East Growth, nad katerim bdi ljubljanski P&S Group Deana Mikoliča. Spomnimo, da so le kratek čas po omenjenih investicijah v Infondu objavili, da bodo zaradi prezadolženosti oziroma neustrezne strukture med kapitalom in obveznostmi del obveznosti pretvorili v delnice in s pretvorbo dela dolgov izpeljali dokapitalizacijo. Prvi mož Infond Holdinga Matjaž Rutar je takrat zanikal, da bi bile večdesetmilijonske investicije s konca minulega leta razlog za prekomerno zadolženost in dokapitalizacijo.

Pri Infondovem zadnjem nakupu delnic Pivovarne Laško ne gre spregledati podatka, da je pred dobrim tednom dni Pivovarna Laško Infond Holdingu nakazala okoli dva milijona evrov za osem odstotkov Thermane (nekdanje Zdravilišče Laško). Tako je Infond kupnino oziroma milijone evrov Pivovarne Laško v nekaj dneh očitno uspel pretvoriti v njene delnice, s čimer Šrot prek verige podjetij obvladuje že skoraj 54 odstotkov Pivovarne Laško.

Urad za varstvo konkurence je Infond Holdingu in družbam iz Skupine Pivovarna Laško minuli teden vnovič dovolil, da svoj 48-odstotni delež Mercatorja uporabljajo za zastavo pri posojilih. Ali so v Infond Holdingu pri najemu posojila za nakup deleža v Pivovarni Laško kot zavarovanje za posojilo uporabili delež v Mercatorju, ni znano, saj v Infondu svoje "poslovne politike" ne komentirajo. Tako lahko le ugibamo, kje je Infond Holding v vsega dveh mesecih zbral slabih 130 milijonov evrov za nakup delnic Pivovarne Laško. Infond Holding je v zadnjih mesecih izplačal še praktično vse "pomagače" pri lanskoletnem prevzemu Pivovarne Laško, saj Fidine in Kota ni več med večjimi lastniki Pivovarne Laško, CPM pa ima v lasti le še dober odstotek in pol Laškega.