Manchester City je za Kakaja ponudil neverjetnih 100 milijonov evrov, kar je kar dvakrat več od do sedaj rekordnega zneska, za katerega je Zinedine Zidan zapustil Juventus in se pridružil ekipi Real Madrida. Brazilec bi tedensko prejel 500 tisoč evrov plače.

"Kaka je odličen igralec in dobra oseba. Ponudbo Manchester Cityja je zavrnil in dal prednost Milanu, svojim soigralcem in navijačem. Rekel je, da zato, ker denar ni vse v življenju. Kaka ostaja pri nas, za kar smo počaščeni. Denar je pomemben, a so nekatere druge stvari še pomembnejše,“ so sporočili iz Milana.

Med pogajanji za prodajo Kakaja so se pred klubom in njegovo domačo hišo zbrali navijači kluba, ki so protestirali. V milanskem klubu pa trenutno igra tudi David Beckham, ki ga je ameriški klub LA Galaxy posodil italijanskemu: "Nihče v slačilnici pred tekmo ali po njej ne razmišlja, koliko bo z njo zaslužil. Gre za igranje z najboljšim moštvom, najboljšimi igralci na svetu in za osvajanje pokalov. Ne gre vedno le za denar.

Kaka je iz Sao Paula v Milan prišel leta 2003. Z ekipo je dvakrat že osvojil naslov prvaka italijanske lige, pa Champions League in Club World Cup. V tem času je igral v 244 tekmah, v katerih je zabil 86 golov.