"Nisem povsem prepričan, o čem bo govorila, a poigravam se z idejo, da bi morda opisal najtežje odločitve, ki sem jih moral sprejeti kot predsednik in kontekst, v katerem sem jih sprejel," je dejal Bush in kot posebej pomembno obdobje označil čas po terorističnih napadih na ZDA 11. septembra 2001.

Bush, ki je bil tekom vseh osmih let na čelu ZDA v medijih tarča kritik zaradi govorniških spodrsljajev, ni želel določiti časovnega okvirja za svoj pisateljski projekt. "Lahko bi rekel dve leti, lahko pa bi bila štiri," je ocenil odhajajoči predsednik. "Ko se bom enkrat lotil knjige, jo bom tudi dokončal," pa je prepričano dodal.

Na knjižnih policah se tako v prihodnje obetata kar dve knjigi spominov predsedniškega para, saj je Busheva soproga nedavno z založniško hišo Scribner sklenila več milijonov dolarjev vredno pogodbo za knjigo spominov. V njej bo popisala tudi svoje spomine na nekatere zgodovinske dogodke, ki jim je bila priča v osmih letih, kolikor jih je kot ameriška prva dama preživela v Beli hiši.