Pisma, na katerih je v zgornjem levem kotu upodobljena rdeča zastava z belo zvezdo, v desnem pa je napis "On board RMS Titanic" so danes izjemno redka in so med najbolj cenjenimi predmeti s Titanika, je povedal Robert Letzemberger iz avkcijske hiše Spink Smythe.

Eno od pisem je poslovnež Adolphe Saalfeld napisal svoji ženi tik preden je Titanik zapustil Southampton leta 1912 in krenil na svojo krstno vožnjo, ki pa se je končala ob trku z ledeno goro in izgubo okrog 1500 življenj.

"Pravkar sem se vkrcal na to čudovito ladjo... Moja kabina mi je zelo všeč. Je kot enosobno stanovanje, morda še večja. Sem prvi, ki piše pismo na ladji. Delavci končujejo še zadnja dela na krovu," je zapisal Saalfeld, ki je nesrečo preživel, saj se je po trku z ledeno goro vkrcal v rešilni čoln številka tri, v katerem so bile večinoma ženske in otroci.

Drugo pismo je napisal trgovec George Graham, ki nesreče ni preživel. V pismu, ki ga je napisal tik preden se je vkrcal, se je opravičil poslovnemu partnerju, ki se mu zaradi prezaposlenosti ni uspel javiti prej: "Upam, da boste prejeli moje najboljše želje, četudi nekoliko pozno. Upam, da se vidiva naslednje leto."