Na pogovor sta bila, kot smo že poročali, poleg Veselinoviča povabljena še predsednik uprave Unicredit Banke Slovenija France Arhar in član uprave NLB Matej Narat. "Eden od kandidatov nam je poslal pisno opravičilo, da se intervjuja ne bo udeležil, medtem ko drugi kandidat na predstavitev ni prispel. S svojo predstavitvijo in načinom razmišljanja, kako zagotoviti stabilnost banke, je Veselinovič prepričal vse člane nadzornega sveta, zato smo mu izrekli soglasno podporo," je dejal Marinšek. Veselinovič je poudaril, da je prioriteta NLB v prihodnosti obvladovanje celotne skupine na tujih trgih.

Prav obvladovanje celotne skupine, ki šteje 62 članic, bo naloga novega šestega člana uprave NLB. Marinšek je namreč pojasnil, da je po statutu banke mogoča šestčlanska uprava in da nadzorniki računajo, da se bo število članov uprave NLB v kratkem povečalo za enega člana. Kot najresnejša kandidata za šestega člana uprave NLB se, kot smo razkrili sredi tedna, omenjata nekdanji član uprave NLB Andrej Hazabent in David Benedek, direktor področja finančnih trgov in zakladništva skupine NLB.

Več virov nam je potrdilo, da v prihodnjih mesecih niso izključene niti menjave katerega od preostalih članov uprave, ki jo poleg Narata sestavljajo še Miran Vičič, Alojz Jamnik in Claude Deroose (predstavnik KBC). Čeprav NLB nima mandatskega sistema, je namreč Veselinovič dobil nalogo, da do konca marca pripravi oceno stanja v upravi. Člane uprave je sredi leta 2007 sicer postavil aktualni nadzorni svet, ki je bil imenovan v času vlade Janeza Janše, toda s tem se odpira možnost za menjavo katerega od članov uprave, kot razlog pa bodo nadzorniki lahko uporabili sedanjo finančno krizo, ki zahtevo dobro in čim bolj kompatibilno ekipo.

Ali bo zdajšnji predsednik uprave NLB Marjan Kramar po preteku mandata konec januarja ostal zaposlen v NLB, za zdaj še ni jasno. "Na seji nadzornega sveta o tem nismo govorili," je pojasnil Marinšek.