Avdicije po instrumentalnih in vokalnih kategorijah, ki jih bo ocenila strokovna komisija glasbenikov, bodo izvedli decembra, januarja, februarja, marca in aprila. Novonastali ansambel bo klasični trio s pevcema. Na avdicijo se lahko prijavijo harmonikarji diatonične harmonike, basisti, baritonisti, kitaristi ter vokalisti. Na avdicijo so vabljeni tako moški predstavniki, kot tudi ženske predstavnice. Starostna meja tekmovalcev je omejena med starostjo 12 in 25 let z možnimi izjemami.

V mesecu januarju, februarju, marcu, aprilu in maju prihajajočega leta 2009, se bodo tekmovalci pomerili po glasbenih kategorijah. V prvih treh januarskih oddajah se bo predstavilo 15 harmonikarjev, v vsaki oddaji bodo poslušalci in bralci izbrali finalista, ki se bo v četrti oddaji z ostalima finalistoma potegoval za zmago in si zagotovil mesto v ansamblu. V tej oddaji pa bodo glasove poslušalcev in bralcev združili še s točkami strokovne komisije, ki jih bodo tekmovalci pridobili na avdiciji.

Glasovanje bo preko stacionarnih telefonov, SMS sporočil in preko spletne strani www.radiocelje.com. Finalisti se bodo predstavili tudi na TV Celje v oddaji V nedeljo pod lipo. Takšen način tekmovanja bo tudi pri vseh ostalih. Določen bo seznam petih tekmovalnih sklad in prosta izbira tekmovalcu, ki bo ta večer odigral in se tudi osebno prestavil poslušalcem in skušal pridobiti njihovo naklonjenost. V omenjenih mesecih bomo priča nastajanju ansambla, ki se mu bo v maju pridružil še zadnji član.

Ansambel bo pod mentorstvom posnel prvo lastno skladbo, prejel prvo fotografiranje in prve lastne vizitke. Prijava na avdicijo je možna z obrazcem, objavljenim na spletni strani www.radiocelje.com.