O imenih še ni moč govoriti, bodo pa predstavljena na spletni strani, je dejal minister. Prevetritev kadrov in poslov se bo po navedbah televizije nato nadaljevala; upravni odbor Kada bo imenoval novega predsednika uprave, skupščina Soda pa novega direktorja. Mandat predsedniku uprave Kada Urošu Rožiču se sicer izteče maja, direktorju Soda Marku Pogačniku pa julija prihodnje leto.

"Mislim, da bo do menjave prišlo zelo hitro. Kot resorni minister sem želel postaviti prokurista, da bi vzpostavil nadzor in skrbno gospodarjenje, sedaj pa jih bomo neposredno zamenjali," je za Televizijo Slovenija dejal Križanič.

Med imeni za novega predsednika uprave se pojavlja Borut Jamnik, ki je Kad vodil že od oktobra 2003 do marca 2005, med kandidati za vodenje Soda pa naj bi med drugimi izstopal Igor Kušar, ki je tudi že bil na tem mestu, in sicer je Sod vodil od junija 2002 do novembra 2004.

Vlada napoveduje tudi revizijo poslovanja. "Treba bo proučiti, kakšni so rezultati, kakšno je bilo gospodarjenje, ker obstajajo indici, da gospodarjenje ni bilo najboljše," je dejal minister. Če se bo izkazalo, da so rezultati kljub gospodarski krizi dobri in poslovanje ustrezno, bodo sedanje vodstvene kadre angažirali na drugih mestih, je še poročala Televizija Slovenija.

Da Kad in Sod ne delujeta, kot bi morala, oz. ne opravljata upravljalskih funkcij v podjetjih, v katerih imata deleže, je že v soboto dejal minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari. "Zato bo treba razmisliti o spremembi funkcij skladov oz. o ekipiranosti, to pa pomeni tudi zamenjave nadzornih svetov in uprav obeh družb", je dejal Gaspari.