Po navedbah organizatorja, podjetja Moje delo, je sejem največji slovenski karierni dogodek. Sejem ni le priložnost za spoznavanje delodajalcev in iskalcev dela, ponuja tudi možnosti za pridobivanje novih znanj o iskanju zaposlitve, gradnji kariere in življenjskemu uspehu.

Tudi letos je pomemben del sejma serija predavanj Veličastne kariere, kjer se bodo predstavili karierno najbolj uspešni Slovenci. Letos se jim pridružujeta tudi Ricardo Illy iz Italije in Orenia Yaffe-Yannai iz Izraela. Obiskovalcem bodo predstavili svoje nasvete za uspešno kariero, ki so jih pridobili na svoji poti. Podjetja, ki želijo, da jih trg dela še bolje spozna, pa se predstavljajo s serijo predavanj Karierne možnosti v podjetjih.

Sejem ponuja tudi ostale priložnosti za uspešno kariero. Pripravili so brezplačna psihometrična testiranja, ki kandidatom olajšajo pravilno izbiro karierne poti. Zagotovljeno je tudi brezplačno svetovanje o pripravi življenjepisa. Na sejmu bo mogoče prvič v Sloveniji dobiti prenovljeno in dopolnjeno izdajo slovenskega priročnika za iskanje zaposlitve in gradnjo kariere Kako uspešno iskati zaposlitev pod imenom Kariera 09, ki bo na voljo po promocijski ceni.

Vstop na vsa predavanja je prost, ker pa vlada veliko zanimanje, priporočajo predčasno rezervacijo sedeža. Organizator pričakuje, da bo sejem v dveh dneh obiskalo več kot 15.000 karierno usmerjenih posameznikov.

Letos je sejem Kariera 08 doživel svojo prvo mednarodno izvedbo - v Sarajevu je maja sejem obiskalo preko 10.000 iskalcev dela. V nekaj tednih pa se obeta tudi sejem Kariera v Beogradu.