Skupina RBD je do sedaj kar trikrat napolnila veliko Halo Tivoli 5. in 6. septembra letos, koncerte pa si je ogledalo kar 19.000 obiskovalcev. Le dve leti sta bili potrebni, da so RBD postali vodilni pop fenomen na svetu. Debitirali so decembra 2004 z albumom ˝Rebelde˝, ki je izšel pod okriljem diskografske hiše EMI.

Njihov uspeh je toliko bolj presenetljiv, ker so nastali v okviru televizijske uspešnice 'Rebelde'. Njeni glavni igralci Anahi, Dulce, Maite, Alfonso, Christian in Christopher so kmalu presegli svoje fantazijske televizijske like ter v resničnem svetu pop glasbe doživeli uspeh, ki je presegel vsa pričakovanja.

Prvi trije singli ˝Rebelde˝, ˝Solo Quedate En Silencio˝ in ˝Salvame˝ so se uvrstili na sam vrh mehiških lestvic. Album Rebelde je nato osvojil najprej portugalsko, nato brazilsko ter na koncu še ameriško tržišče z več kot 1.500.000 prodanimi izvodi. V juliju 2005 je izšel dvd/cd ˝Tour Generación RBD en Vivo˝, ki vključuje tudi njihovo razprodano turnejo v Mehiki. Samo v glavnem mestu Mexico City je zasedba razprodala 6 koncertov.

Danes je album ˝Rebelde˝ prodan že v več kot 2 milijona izvodih po celem svetu. Leta 2005 mu je sledil še album ˝Nuestro amor˝, nato leta 2006 ˝Celestial˝ in ˝Rebels˝, ki je tudi prvi album skupine v angleškem jeziku. Lani meseca novembra je izšel njihov zadnji, 5. studijski album ˝Empezar desde cero˝, na katerem je 13 novih skladb, pri katerih so tokrat sodelovali tudi posamezni člani skupine. Christopher je napisal tekst za skladbo ˝Sueles volver˝, Alfonso pa za skladbo ˝Si no estás aquí˝. Vsi našteti albumi so na voljo v trgovinah in pri pooblaščenih prodajalcih po Sloveniji.

Na voljo je le še 200 vstopnic za tribuno (49 evrov) in parter (54 evrov), medtem ko so za t. i. Golden Ring že pošle.