Turnšku je prekipelo po sredini seji nadzornega sveta, na kateri je predsednik uprave Igor Bavčar v manj kot mesecu dni že drugič iskal soglasje za prodajo Droge Kolinske in 17-odstotnega deleža Petrola. "Strinjam se, da mora uprava najti način, da bo družba tudi v prihodnje poslovala uspešno. Ostro pa nasprotujem temu, da bi idejo o prodaji Droge Kolinske sprejeli takoj in brez temeljitega razmisleka. Tega ne podpiram niti kot predstavnik lastnikov niti osebno. Na seji nadzornega sveta sem bil edini odločno proti prodaji Droge Kolinske. Seveda imam zato mnoge strokovne in osebne razloge. Droga Kolinska posluje dobro in je v tem trenutku najboljša naložba. Večina članov nadzornega sveta ni sledila mojim pozivom," je razočaran Tone Turnšek.

Dolgoletni predsednik uprave Istrabenza Janko Kosmina je potrdil, da ga je Turnšek seznanil z odstopom in da ga je poskušal prepričati v nasprotno: "Nadzorni svet na zadnji seji upravi ni dal soglasja za prodajo omenjenih naložb, ampak ji je odobril samo to, da preveri, kakšne so možnosti za prodajo, o morebitni prodaji posamezne naložbe pa bo moral odločati nadzorni svet oziroma skupščina, če bo naložba presegla četrtino sredstev družbe. Toda Turnšek je nasprotoval že razmisleku o prodaji Droge Kolinske." Tudi sam ni navdušen nad prodajo Istrabenzove prehrambene industrije, toda, kot je opozoril, jih k odprodaji naložb sili zadolženost družbe. Ob tem računa, da bo uprava z bankami uspela doseči dogovor, da odprodaja Droge Kolinske ne bo potrebna. Na vprašanje, ali tudi sam razmišlja o odstopu, je odgovoril: "Razmišljam o vsem mogočem."

Dodajmo, da v nadzornem svetu Istrabenza sedijo še Tomaž Toplak (nekdanji predsednik uprave Kapitalske družbe), Bojan Korsika (dolgoletni tesni prijatelj Igorja Bavčarja), Damjan Mihevc (predsednik nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav) in trije predstavniki zaposlenih - Klavdija Primožič, Klavdija Ule ter Miloš Fortunat.