Skupina G20, ki predstavlja 85 odstotkov vodilnih svetovnih gospodarstev in dve tretjini svetovnega prebivalstva, se bo pogovarjala o reševanju finančne krize in se dogovorila glede dolgoročnih reform, s katerimi naj bi preprečili morebitno ponovitev krize.

Ameriški predsednik v odhodu George Bush je poudaril, da finančni kriza ni posledica propada sistema svobodnega trga. Po njegovem naj rešitev gospodarstva ne bi bil nov sistem, pač pa reforma starega. „Odgovor je v popravljanju problemov, s katerimi se soočamo, sprejemanju reform, ki jih potrebujemo in upoštevanju principov svobodnega trga, ki so prinesli bogastvo in upanje ljudem po svetu,“ je dejal.

Ocene gospodarstev v evroobmočju po mnenju Bena Shorea prinašajo precej slabe napovedi za prihodnost 320 milijonov Evropejcev. Nemčiji naj bi z uradno razglasitvijo recesije sledili še Francija in Italija. Bližanje prepadu pa je zaznala tudi britanska banka Bank of Englad.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je pred finančnim vrhom G20 dejal, da bi Rusija in EU lahko govorili „z enim glasom“. „Rusija je pripravljena, da skupaj z EU in drugimi partnerji, oblikuje parametre za novo finančno arhitekturo,“ je dejal. Na vrhu G20 se bodo srečale vodilne gospodarske sile, kot so ZDA, Japonska in Nemčija ter gospodarstva v razvoju, kot so Kitajska, Indija in Brazilija.