Prevzemna ponudba ne vsebuje praga uspešnosti, sta prevzemnika zapisala v objavi v današnjem Dnevniku in dodala, da sta uradu za varstvo konkurence koncentracijo priglasila pred začetkom njenega izvrševanja oz. najpozneje 30 dni od objave te javne ponudbe. Pridobitev soglasja urada ni razvezni pogoj za pridobitev vrednostnih papirjev, ki so predmet ponudbe. Prevzemna ponudba ne bo uspešna, če jo prevzemnika prekličeta ali nastopi razvezni pogoj v skladu z zakonom o prevzemih ali če jo razveljavi Agencija za trg vrednostnih papirjev.

Nominalna vrednost obveznice je 10 evrov. Delo prodaja bo v ta namen izdala nove obveznice, ki bodo istega razreda kot že izdanih 200.000 imenskih, prosto prenosljivih obveznic, izdanih v nematerializirani obliki, z oznako DPR1.

Obrestna mera znaša Euribor + 0,6 odstotka, obresti dospevajo v plačilo dvakrat letno za nazaj, 23. junija in 23. decembra, nominalna vrednost glavnice dospe v plačilo v celoti po dospetju obveznice, 23. junija 2018.

Menjalno razmerje sta prevzemnika določila na podlagi bilančnih podatkov o Termah Čatež in tržnih tečajev delnice te družbe v zadnjih treh letih ter teoretičnih in tržnih tečajev obveznice Dela prodaje. Enotni tečaj delnic Term Čatež od 29. oktobra znaša 260,10 evra. V ponudbi prevzemnika navajata, da je bil tečaj obveznice družbe Delo prodaja 8. oktobra 101,70 odstotka, tako da je teoretično vrednost obveznice na ta dan znašala 10,16743 evra. V ponedeljek je enotni tečaj za obveznico znašal 101,69 odstotka.

Ob upoštevanju menjalnega razmerja in zadnjega tečaja obveznice Dela prodaje po navedbah DZS prevzemna cena za delnico znaša nekaj več kot 305 evrov, kar da je skoraj 20 odstotkov nad povprečno tržno ceno delnice Term Čatež v zadnjih dveh mesecih.

"Našo naložbo v Termah Čatež obravnavamo kot strateško, zato smo se skupaj z družbo Delo prodaja odločili za objavo prevzemne ponudbe. Že doslej smo bili največji posamezni delničar, prevzemna ponudba pa je logična nadgraditev našega zaupanja v potencial Term Čatež," je ob objavi, kot so sporočili iz DZS, povedal predsednik uprave DZS Bojan Petan.

Prevzemnika sta na današnji dan imetnika skupaj 119.624 delnic Term Čatež, kar predstavlja 24,07 odstotka vseh delnic te družbe, pri čemer Delo prodaja nima v lasti delnic Term. S prevzemnikoma usklajeno delujejo podjetje Pet Pet (v lasti ima 2224 ali 0,45 odstotka delnic), Bojan Petan (41 delnic ali 0,008 odstotka), Ada de Costa Petan (1022 delnic oz. 0,21 odstotka) in Petra Petan (629 delnic oz. 0,13 odstotka). Od objave prevzemne namere prevzemnika in povezane osebe niso pridobile nobene delnice ciljne družbe.

Omenjene osebe so 3. oktobra podpisale sporazum, s katerim so soglašali, da bodo na skupščinah Term delovali usklajeno in da bo sporazum veljaven tudi, če pride do spremembe lastniških deležev podpisnikov, ter ugotovili, da je na podlagi zakona o prevzemih že do tedaj obstajala domneva da delujejo usklajeno.

Med večjimi lastniki Term so še Kapitalska družba (23,79 odstotka), Towra (14,35 odstotka), Hrvatska poštanska banka (šest odstotkov), M. B. Satler Investicije (4,06 odstotka), delniški vzajemni sklad Triglav Steber I (3,99 odstotka) in EQT Group (3,97 odstotka).